Speciale Elektrische Schuiframen

Draaibaar Elektrisch Schuifraam

Voor onze opdrachtgever, een specialist in beveiliging, hebben wij draaibare, elektrische schuiframen ontwikkeld. 
Een monumentaal pand moest beveiligd worden tegen inbraak. Een bijkomend probleem voor de ontwikkeling was dat de oorspronkelijke ramen voor het buiten aanzicht niet verwijderd mochten worden. Het beveiligde raam kwam vlak achter het oorspronkelijke raam. Vanwege de benodigde glasbewassing diende het raam ook draaibaar te zijn.


Onze ontwikkelde draaibare, elektrische bedienbare schuiframen voldoen aan deze eisen. De ramen zijn uitgevoerd in gezet roestvaststaal en inbraakwerend glas.

Verticaal Elektrisch Schuifraam

Voor dezelfde opdrachtgever hebben we ook elektrisch bedienbare daklichten (met veiligheidsglas) ontwikkeld. Bijkomende eisen waren dat de grootte van de dakramen net zo groot of groter moesten zijn als de oorspronkelijke dakramen en dat de daklijn niet boven de bestaande dakpannen mocht uitkomen. Vanwege wind-, en waterdichtheid en de te bereiken opening haakten alle andere leveranciers af. Wij ontwikkelden een oplossing die aan alle eisen tegemoet kwam. En zie hier ons motto: "Wij maken waar anderen afhaken".

Het zichtbare mechaniek en het gebruik van zware motoren geven deze ramen een industriële uitstraling. De kleinere foto's op deze pagina laten zien hoe deze ramen open gaan.
De werking is hier te bewonderen.