Bijzondere Projecten

Bovenstaande foto betreft een vliesgevel in RVS.

Hieronder volgt een greep uit onze bijzondere projecten.

Bij de renovatie van het Stadhuis Enschede was het een uitdaging om de stalen kozijnen te maken met dezelfde uitstaling als de originele puien. Het stadhuis Enschede is in 1930 gebouwd en ontworpen door Gijsbert Friedhoff. De warmgewalste profielen die men vroeger gebruikte bestaan niet meer. Maar door gebruik te maken van een samenstelling van de huidige warmgewalste profielen is het toch gelukt  hetzelfde uiterlijk te verkrijgen als het origineel. De kozijnstijlen zijn uiteindelijk opgebouwd uit zes aparte delen. Daarnaast zijn deze deuren ook inbraak-, en brandwerend uitgevoerd. Een mooi project waar je nog echt kunt spreken van ambachtelijk werk.

Stalen vliesgevel met houten schuifdeuren volgens het ontwerp van Studio Kees Marcelis.

De foto links is met Western Red Cedar hout uitgevoerd en de foto rechts zijn de deuren van eiken hout gemaakt.

Dit is een bijzonder mooi vlecht werk van stalen kokers.

De basis van dit daklicht is gemaakt uit Stabalux profielen

De Sint-Janskerk of Grote Kerk in de Nederlandse stad Gouda is een grote kruiskerk in gotische stijl. De kerk is beroemd vooral vanwege de reeks gebrandschilderde glazen. Het kerkgebouw zelf heeft karakteristieke overkappingen en is het langste kerkgebouw in Nederland met 123 meter buitenwerks. In hoofdzaak dateert de kerk uit de 15e en 16e eeuw, maar de historie van het gebouw gaat verder terug.

De Sint-Janskerk Gouda heeft een nieuwe entree met grote museumwinkel. Wij hebben met trots de stalen puien van de entree gemaakt. Door gebruik te maken van ons eigen ontworpen profiel Art-Xtreem hebben hier deuren van 3 meter hoog kunnen realiseren en zeer grootte glas oppervlaktes kunnen creëren.

Wij hebben speciale deuren gemaakt als kunstobject, bekleed met 5 mm staal plaat en stalen hoeklijnen. De deur links is een taatsdeur met daarin een draaideur.